Logo gemeentenieuwsonline.nl

Nostalgie: vliegers maken

BEMMEL - Welke opa (oma) wil nog een keer kind zijn? Dat kan in het Dijkmagazijn in Bemmel. Daar kunnen opa's die het leuk vinden, met hun kleinkind(eren) vliegers maken in verschillende soorten en maten, die hij als kind vroeger gemaakt heeft. De zelfgemaakte vliegers kunnen dan later in hun buurt worden opgelaten.

De datum is zaterdag 16 september van 14:00 – 16:00 uur. Al het benodigd materiaal is aanwezig De vliegers worden opgelaten op een groot grasveld, vlakbij het Dijkmagazijn. De kosten bedragen inclusief consumptie 7,50 euro. De vliegers met haspel en 100m touw mogen meegenomen worden. Aanmelden noodzakelijk: dijkmagazijnbemmel@gmail.com of een telefoontje naar Kees van der Heijden, 0481 461712.

Het Dijkmagazijn is een natuurmuseum waar honderden vogels, dieren, insecten enz. in een natuurlijke omgeving opgesteld staan. Verder zijn er veel doe-activiteiten waarbij kinderen en volwassenen uren bezig kunnen zijn. Verreweg de meest gehoorde opmerking is dan ook 'We komen zeker nog een keer terug, want we hebben lang niet alles gezien'. De meeste inwoners van Lingewaard kennen het Dijkmagazijn wel, maar voor velen uit de gemeente Overbetuwe is het museum onbekend. Toch zijn er sinds de opening in 2001 al wel meer dan 85000 bezoekers geweest.

Het Dijkmagazijn is aan Waaldijk 1 Bemmel. Zie www.lingewaardnatuurlijk.nl

Reageer als eerste
Meer berichten