Afbeelding

Vrijwillig gidsen voor Theater Over & Weer

Algemeen

SLIJK-EWIJK - Deze week beginnen de eerste repetities voor de nieuwe voorstelling Aan de oever, in het zand van Theater Over & Weer. Hoewel de speeldagen in juni nog ver weg lijken, is de organisatie nu al op zoek naar vrijwilligers die op de avonden willen meehelpen om het theaterstuk in goede banen te leiden. Letterlijk in goede banen te leiden.

Theater Over & Weer maakt locatietheater in zijn zuiverste vorm. Het publiek reist van scene naar scene en steekt onderweg met het voetveer de Waal over. Logistiek is dat nog een hele uitdaging. Om te voorkomen dat mensen gaan dwalen in de uiterwaarden leidt Theater Over & Weer vrijwilligers op tot gids/begeleiders.

Productieleider Dagmar Kroezen: "Het theater vindt plaats in kwetsbare natuur. Staatsbosbeheer staat ons toe om hier de voorstelling te houden, maar dat vraagt van onze kant om extra zorgvuldigheid. Elke dag bouwen we de decors in de natuur opnieuw op en af. De gidsen hebben de taak om het publiek over aangewezen paden en een redelijk strak tijdschema van voorstelling naar voorstelling te begeleiden. Van tevoren krijgen ze daarom een uitgebreide instructie. De eerste vrijwilligers hebben zich al aangemeld. Maar we kunnen nog flink wat mensen gebruiken."

Zin om een paar avonden mee te helpen? Kijk dan op www.theateroverenweer.nl voor meer informatie.

Over Theater Over & Weer
De voorstelling Aan de oever, in het zand van Theater Over & Weer vindt plaats van 15-17 juni en 22-24 juni 2017 aan de oevers van de Waal ter hoogte van Slijk-Ewijk en Beuningen. De voorstellingen zijn gebaseerd op historische en moderne verhalen uit de streek en worden gespeeld door meer dan 50 amateurspelers, muzikanten en zangers. Bezoekers gaan mee op reis naar de overkant van de rivier. Over de dijk, door de uiterwaarden, langs de rivier en met het veerbootje over de Waal. Op reis langs een reeks verrassende scènes met theater en muziek. Meer informatie staat op Theateroverenweer.nl.

Uitgelicht

Digitale krant