Efkes….

Algemeen Boer Phlipse

Soms kunde deur gewoon èrges op een terrasje te gaon zitte van alles belève en daor mak ik dan ok graag gebruuk van ak alleen nao de stad gao. Want as ut alleen mar gee um een boks te vevange, dan laot Trui mien mit een gerus hart gerich en mit een opdrach sjoppe. Mot ik ech iets heel nijs aon de kont dan nim ze ut risico nie mar geet ze deurgaons mee um zogezeit de juuste beslissing te forcere.

Mar goed, laots mos ik dus veur een nije spiekerboks nao de stad (gerichte opdrach) en mag dan verrekte graag nao de koop nog efkes een terrasje pakke. Zo onopvallend meugelijk mit een alceholische vesnapering achter een taofeltje kruupe, langslopende minse bekieke en de ore gespitst houwe op meugelijke smuuige vehaole vanuut de umgeving. Ik kan al verrekte veul geniete van al die veschillende minse die veurbij komme stiefele mar mien antenne is toch veural op de umgeving gerich. Trui van mien nuum dah puure nijschierigheid mar ik nuum dah belanstelling in de medemins en dah vijn ik toch heel wah bèter klinke.

Enfin, ik trof ut wel want aon een taofeltje naos mien ware een aontal vrouwkes van middelbaore lèèftied neer gestreke, die der mit de trein op uut ware gewis um een dagje kuns mit een grote K op te snuuve. Ze hadde bliekbaor nogal wah rond geslentert want den één nao de ànder schupte de schoene onder de taofel uut.

Ut opsnuuve was volges mien nou ok wir al goed gelukt want ze hadde in een museum een tentoonstelling bezoch van een hededaagse beeldhouwer en uut de vehaole begreep ik dasse ut wèrk van die kjel mar moeilijk hadde kunne deurgronde. Ze hadde zien beelde van links nao rechs en van onder tot bove flink bestudeerd en daor ok nog van alles op hun menier in gezien, mar dasse der ok ech iets van op gesnove hadde waogede ik te betwijfele. Ze deeje overigens nie veur mekaor onder um luid en duidelijk uut te stottere hoe intresànt ze die beelde toch wel gevonde hadde. Mar toen ze daornao ok nog vetelde, dah de bewuste kunstenaor toevallig binne was komme lope en een toelichting op zien wèrk hah gegeve, was de peniek bij de vrouwkes toegeslage.

Alles wah die vrouwkes in zien wèrk hadde gezien of wilde zien wier deur de kunstenaor zelf compleet van taofel gevèègd.Bliekbaor ware zien intenties en uutleg bij de vrouwkes hard aongekomme want uuteindelijk was de wardering veur zien Kuns mit grote K, vlak veur hun vetrek nao huus, gedaold tot ut nulpunt.

Boer Phlipse

Uitgelicht

Digitale krant