Efkes….

Algemeen Boer Phlipse

Afgelope wèèk was ik ongewild getuuge van een een ontluikende liefde tusse blage van misschien groep 8 ofwel zogenoemde brugpiepers. Ech dreug achter de ore ware ze iedergeval geen van bèje en ut ontbrak ter nog mar aon dah ze veschònd ware gebleve van de nodige neshaor. Ze zate nie ver van me vandaon op een benkske en hadde alleen mar oog veur mekaor en de umgeving ware ze vegète.

Zien onstuimige hànde ware constant in bewèging en zij hiel die hànde daorin tege angsvallig in de gaote. Zien muuleke ston ok gin moment stil en wattie heur ok mar toe fluusterde, ut resulteerde in iedergeval zo af en toe in beginners geleps. En hoewel ik dah prille geluk stikum toch een puske in de gaote hiel hak nou ok wir nie de indruk dasse van dah geklooi mit mekaors tonge al wah kèès hadde gegète. Ut hah meer iets van uutgebreid neuze mit mekaor en ut heimelijk vrieve van mekaors onschuldige lichaamsdele.

Dah hij daorbij as een soort echte kjel toch de grenze probierde op te rekke, daor wis zij op netuurlijke wijze op de "rem " te trappe. Agge dah prille geluk dan zo bezig zie, dan gaon oe gedachte automatisch nao vegeliekbaore gebeurtenisse in ut veleje. Want waorschijnlijk krek as gullie heb ik ok de veschillende stadiaas van ut liefdespad motte deurlope um uuteindelijk dan toch bij de waore uut te komme.

Mar dah geet mit valle en opstaon en as ik heel eerlijk bin hek meer op mien moel gelège dan rech op gestaon. Zoas beveurbeeld die keer dak een djenje uut Els in ons dèrp ontmoete waor ik op ut este gezich geliek van onderste bove was. En nao wah hànde gevrief fietste ik uut eindelijk in donker (tewijl ik een scheitert was) mit heur mee richting Els.

Op een donker plekske in Homoet von ik dah ut marris mos gebeure en ging krek as dah jonge stel op dah benkske over tot ut uutgebreide neuze. Mit dah veschil, dah ik ut bliekbaor in al mien onnozelheid nie al te handig het aongepakt want ik het dah djenje daornao nooit mir teruggezien.

Boer Phlipse

Uitgelicht

Digitale krant