Efkes….

Algemeen Boer Phlipse

Ut blief hoe dan ok een raor fenomeen minse, dagge midde in de nach rech op tusse de todde kun zitte um dah oe auto op de oprit in mekaor wor gereje.

Nie dah zoiets is gebeurd heur mar in mien droom leek ut toch ech te gebeure.

Ut onbrak ter nog mar krek aon of ik was in mien korte jegertje nao buute gevloge um te gaon kieke..

Ut is soms um gek van te worde want iedere nach zien der wel wir momente dak drome en werkelijkheid mar slech uut mekaor kan houwe.

Wah daor toch ok wel wir mooi aon blief, is dagge de mist vrimde gebeurtenisse deur mekaor kun drome.

En hoe gek ut soms ok liek, in mien drome zie ut ter deurgaons heel nemaol uut.

Een paor uurekes plezierbootjes kieke in Giethoorn vlakbij een camping resulteerde een paor dage laoter in een droom waorbij ik aon de Rijn ston te kieke en plots een een plezierbootje veurbij zag komme mit trekhaok waoraon ze een cerevan aon vas hadde geknup.

Toen doch ik nog, dah hebbe die minse slim bekeke ze kunne der mee op een camping staon en hebbe op die menier extra slaopplaotse veur eventuele blage.

Dah vijn ik ok altied wel heel opmerkelijk, bij ach van de tien drome wit ik de volgende mèrge nog precies wok over het gedroomd.

En bij de miste drome kank in samespraak mit mien Trui nog wel achterhaole hoe die onwerkelijke situaoties in die drome zien ontstaon.

Want mistal lig ter wel een dagelijkse gebeurtenis aon ten grondslag.

Ik mag mien overiges gelukkig prijze dak daorgaons ok nog nie slaopwandel anders zou ik menig nach op pad zien.

As kleine snottert dee ik dah overiges wel en menig keer mos moeder of vaoder mien krek veur de trap umdrààie um mien vevolges wir tusse de todde te kriege.

En wah mien gelukkig nooit is overkomme dak in mien droom naor de plee mos en vevolges tege de kleerkas ging staon pisse.

Een bruur van een kammeraod van mien overkwam dah regelmaotig tot dah zien vaoder een natte dweil veur de kas legde.

Mar ut kan netuurlijk altied nog gekker, op mien werk vetelde een kjel mien dattie ooit 's nachs wakker was geworden, in bed was gaon staon mit de gedachte dattie tegen een boom aon ston te pisse mar vevolges zien kusse bewaoterde.

Um daornao rustig tusse de todde te kruupe um pas 's mèrges in de gaote te kriege wattie die nach hah uut gespokt.

Boer Phlipse

Uitgelicht

Digitale krant