Logo gemeentenieuwsonline.nl

Senioren (55+) sporten en/of beoefenen Tai Chi bij VSVO in Opheusden

OPHEUSDEN - Op 31 augustus start de senioren sportclub VSVO in Opheusden weer met de trainingen. VSVO is speciaal gericht op deelnemers vanaf vijfenvijftig jaar en heeft een daarvoor gespecialiseerde trainer. De oefeningen hebben tot doel de conditie en het uithoudingsvermogen te verbeteren en/of te behouden en zodoende deze ouderen zo lang mogelijk mobiel te houden.

Iedere senior kan op zijn eigen niveau deelnemen aan deze trainingen. Er wordt gedurende een uur gewerkt aan conditie, spieropbouw, coördinatie en concentratie door variërende sport- en spelonderdelen.

Wil je op een meer ontspannen manier bewegen kun je ook deelnemen aan de Tai Chi-afdeling. Hierbij wordt, ook gedurende een uur, op een sierlijke, langzame wijze gewerkt aan balans voor lichaam en geest waarbij ook alle gewrichten en spiergroepen getraind worden. Deze oefeningen zijn onder meer bedoeld ter voorkoming van osteoporose, valpreventie en geeft verlichting bij tal van andere aandoeningen. Ook mensen die uit een revalidatieprogramma komen zijn welkom.

Het sporten bij VSVO gebeurt in verenigingsverband (sociale contacten!). Nieuwe leden, zowel dames als heren, zijn welkom. Kom kijken of doe meteen mee. De contributie kan geen beletsel zijn, deze is erg laag en de eerste maand is gratis. Sporten bij VSVO is leuk en gezellig en is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Neder-Betuwe en omgeving.

Er wordt gesport in De Biezenwei in Opheusden op de maandagavond Sport, damesgroep om 19.00 en de heren om 20.00 uur; dinsdagmiddag Tai Chi, gemengd, om 15.00 uur. Meer info: M. Bakkenes, 06 25497950; email: vsvo.secretariaat@gmail.com.

Meer berichten