Afbeelding

Ook ideaal voor echtpaar, dat rust, natuur en cultuur zoekt... Een perfecte droomvakantie mét kinderen

Algemeen Zaken Nieuws

Waar gaan we dit jaar naar toe op vakantie? Wat te denken van een vakantie in een comfortabel vakantiehuis (al dan niet met zwembad) in een dorp op het platteland, dicht bij steden met veel vertier en cultuur? Een vakantie in een land, waar je als Nederlander een graaggeziene gast bent? Overweeg eens naar Hongarije te gaan!

Hongarije kent nog de charme van kleine dorpen, glooiende heuvels en fluitende vogels. Hongarije is een ideaal vakantie-oord voor de veertig- en vijftigplusser, die rust, natuur en cultuur zoekt. Maar een gezin met kinderen kan het er eveneens uitstekend naar z'n zin hebben! In het zuidwesten van Hongarije zijn enkele fijne (ook diervriendelijke) vakantiewoningen te huur. In een dorpje tussen de vriendelijke bewoners.

Ontbijten op de veranda, boodschappen doen in het stadje verderop, om eenmaal terug te genieten van de vele zonuren, waar de streek mee is gezegend. Of onder de boom in alle rust je favoriete boek lezen. Met de kinderen spelen in het zwembad. 's Avonds spelletjes doen of toch nog even naar Nieuwsuur kijken... het is maar een voorstel. Of je lekker culinair laten verwennen met de kookkunst van (de Nederlands sprekende) Anne, die ook diverse workshops en uitstapjes organiseert!

Wandelen kan in het prachtig groot natuurgebied. Of uren vissen in de vijver. De streek telt ook een van de mooiste en meest luxe thermaalbaden van Hongarije.

Liever cultuur opsnuiven? Er zijn in de omgeving interessante steden zoals Kaposvár en Pécs, cultureel hoofdstad van Europa. Daar valt elk jaar van alles te beleven. Net als in Budapest, ideaal voor een dagtocht.

De comfortabele huisjes zijn te huur vanaf 300 euro per week. Meer informatie staat op www.ruandolux.moonfruit.com; 06 22390090; e-mail: holthuis@euronet.nl.

Uitgelicht

Digitale krant