Afbeelding

3D scannen: grote voordelen boven traditionele meetmethoden

Algemeen Zaken Nieuws

OPHEUSDEN - Het scannen van objecten neemt een enorme vlucht, en is inzetbaar voor oneindig veel toepassingen. Met een 3D laser scanner kunnen gebouwen, viaducten, archeologische opgravingen, landschappen maar ook machines en voertuigen volledig en accuraat in beeld worden gebracht.

3D scanners en software bieden grote voordelen boven de traditionele methode van inmeten met fysieke mankracht, meetlinten, en handmatige meetgegevens.

Sinds enige tijd hebben wij deze nieuwe dimensie toegevoegd aan onze dienstverlening, wij werken met de nieuwste  Faro Focus 3D laserscanner. Laserscanning is een meettechniek die wordt toegepast in veel verschillende vakgebieden , waardoor het mogelijk is om bestaande gebouwen en objecten, zowel exterieur als interieur, tot in detail vast te leggen. Aan de hand van een 3D scan wordt een beeld gemaakt van een driedimensionale omgeving waarbij elk punt in de ruimte tot het apparaat wordt vastgelegd.

Daarnaast maakt de scan direct foto's van het gescande gebied, in combinatie met de 3D scan ontstaat hierdoor een virtueel gebouw of object dat op alle punten, van zeer nauwkeurige maatvoering, kan worden voorzien.

De hoge nauwkeurigheidsgraad, snelheid en bereik van deze scanner, maakt het ons mogelijk om op korte termijn  een 3D model aan te bieden volgens uw wensen. De verkregen scaninformatie kunnen wij voor u omzetten naar leesbare -en duidelijke tekeningen of bestanden zodat u met deze informatie een gebouw of object naar eigen believen kunt bewerken.

Met de inzet van onze  3D laser scanner bent u verzekerd van: 

Een zeer nauwkeurig basisbestand
Overzichtelijk gegevens en databeheer                                                                                                               
Lagere project- en beheerskosten

Uitgelicht

Digitale krant