Afbeelding

Een paar honderd hortensiasoorten

Algemeen Zaken Nieuws

VALBURG - Het begon met een paar hortensia's, maar inmiddels is de kwekerij uitgegroeid naar een paar honderd verschillende hortensiarassen, ofwel, zoals de wetenschappelijke naam luidt: Hydrangearassen.

Bij de fraai gerenoveerde historische tabaksboerderij heeft men de keuze uit die vele soorten hortensia's. Boeren hortensia's, pluimen en schermvormige hortensia's , annabellen en klimmers, meer dan honderd jaar oude soorten en de modernste nieuwe variƫteiten zijn verzameld op deze plek. Vooral ook de buiten gekweekte rassen, die men hier zal vinden. Buiten gekweekt, waardoor ze meer weerstand hebben en extra stevig en sterk zijn. Bij de verkoop is deskundige uitleg over verzorging en advies bij de keuze een vanzelfsprekendheid.

Rondleidingen en rond wandelen

In de tuin rond de boerderij kan men in de zomer vrij, zonder enige verplichting, wandelen en de vele bloeiende hortensia's, voorzien van naambordje, bewonderen. In de maanden juli en augustus kan op aanvraag voor groepen, tuinclubs en andere verenigingen, een rondleiding worden gegeven.

Daarbij krijgt de bezoeker een uitleg over de verzorging van de hortensia; snoeien, voeding, water, planten en verplanten, blauwkleuren, vermeerderen, drogen, et cetera.

Hortensia Bertha's Hof, Reethsestraat 19 - 6675 CE Valburg. Telefoon: 06 52561519; email: info@HortensiaBerthasof.nl; www.HortensiaNederland.nl.

Uitgelicht

Digitale krant