Afbeelding

Hortensia Bertha's Hof

Algemeen Zaken Nieuws

VALBURG – Toen tabaksplanter Jan Hermsen in 1772 zijn boerenhoeve Bertha's Hof bouwde, zal hij niet hebben bevroed dat bijna tweeënhalve eeuw later een heel andere plant op zijn erf de boventoon zou gaan voeren. Nicotiana moest het veld ruimen voor de grote plantenfamilie der hortensia's.

'Een oogstrelend tafereel', wanneer de hortensia's in de zomer weer groeien en bloeien. Van de  honderden hortensiacultivars (ook wel rassen genoemd) zijn er die wel vier meter hoog worden. Niet voor niets komen mensen van heinde en ver naar deze hof in Valburg.

In Valburg valt te kiezen uit een paar honderd verschillende variëteiten. 'Voor elke toepassing in de tuin is uit onze voorraad wel een keuze te maken' 'Er zijn klein blijvende struiken, enorm grote struiken, klimmers en bolvormige hortensia's,  schermbloemigen en pluimvormigen, planten met fraai gevormd blad en in mooie herfstkleuren. Maar hét kenmerk van de hortensia's van Bertha's Hof is een lange bloeitijd met prachtige bloemen.'

Bij aankoop van planten ontvangt de bezoeker een blad met informatie over de specifieke soort en uitgebreide info over de verzorging van de plant.

Vanaf 15 maart tot eind oktober is Bertha's Hof geopend. Kom er genieten van het kleurrijke schouwspel!

Hortensia Bertha's Hof

Reethsestraat 19

6675 CE Valburg

Telefoon (0488) 43 17 74

Internet: www.HortensiaNederland.nl

E-mail: info@hortensiaberthashof.nl

Uitgelicht

Digitale krant