Aansprekende resultaten Sethone

Algemeen

DODEWAARD – In zevende speelronde deed Sethone goede zaken. Bij de jeugd én bij de senioren.

De jeugd ontving Schaik, qua punten nagenoeg gelijk. Deze krachtverhouding kwam ook terug in de uitslagen. Slechts 2 partijen waren in 3 games klaar, de andere vergden 1 of 2 games extra. Timo den Hartog en Robert van Horssen bleven ongeslagen, Hugo Boon won 1 single. Halverwege de middag stond Sethone op 2-3, maar hierna was bijna elke bal raak en werd Schaik op een 6-4 nederlaag getrakteerd en in de stand achterhaald.

Senioren 1 had de kopman vrij gegeven, nota bene uit tegen de directe concurrent. Ede 6 had pas 1 keer gewonnen, Sethone nog niet. De dadendrang bleek erg groot. Na nipt verlies voor Tanya van der Sluis (2-3) rekenden Kees van Oers en Arno de Laak af met hun opponenten en nam Tanya revanche: 1-5! Helaas verloor Kees met 11-9 in de vijfde en bleef het tiende punt nipt in Ede. Sethone deed met 4-6 toch goede zaken. Grote man was Arno de Laak: alles gewonnen incl. de dubbel.

Sethone 2 werd gepasseerd door Revanche na 3-7 verlies in Schaik. Revanche nam zodoende met exact gelijke cijfers revanche. Henk van Holland was op persoonlijk eerherstel uit, na zijn eenpunter in de heenwedstrijd. Helaas won hij niets, 3 van zijn 4 partijen eindigden in 3-2 verlies

Buitengewoon interessant is poule B in de zesde klasse. Sethone 3 stijgt met stip: 20 punten erbij in ronde 6 en 7. Ditmaal werd De Kroon geen enkel punt gegund. Frans Peters, altijd winnend in de dubbel, speelde nu alleen singles. En hoe! Tweemaal 0-3 en eenmaal 2-3 (11-13) winst. Sethone 3 en GTTC 6 gaan voor de titel. GTTC-Sethone is op 12 april.

Uitgelicht

Digitale krant