Minioren zwemmers EZZ. (foto: Richard Crooijmans)
Minioren zwemmers EZZ. (foto: Richard Crooijmans) Foto: Richard Crooijmans

Minioren EZZ zwemmen de sterren van de hemel

Algemeen

OVERBETUWE - Afgelopen weekend stond de vierde ronde van de miniorencircuit in Wageningen op het programma. Deze ronde moesten de zwemmers het opnemen tegen de zwemmers van de Rijn uit Wageningen, DWK uit Barneveld, RZC uit Renkum, BZC de Dolfijnen uit Beuningen, Wahoo Swimming uit Zaltbommel en De Vrije Slag uit Ede. 

De wedstrijd begon met een 4x 50m wisselslag estafette met Levi Plitscher (rugcrawl), Yze van der Meer (schoolslag) Nikkie Hogendorp (vlinder) en Hanna van Dorst (Borstcrawl). Met een vierde plek van de 12 ploegen een zeer mooie prestatie. Voor Levi kwam in programma 3 de 50 m rugcrawl. Hiermee won hij een gouden medaille met een PR van ruim drie seconde. 

Levi haalde met een mooie tijd de vijfde plek op de 25m vlinder welke hij voor het eerst zwom. Hierna zwom hij een pr van ruim 5 seconden op de 50m borstcrawl naar een zesde plek. Hanna van Dorst veroverde twee bronzen medailles op de 50m rug en 50m borstcrawl, beiden met een Pr van 0.40 en 2,50 sec respectievelijk.
Voor Sofie van Dijk was het de eerste wedstrijd waarbij ze goed voor de dag kwam op de 50m vrij en 50m rugcrawl. Voor de ander drie zwemmers (Yze van der Meer, Nikke Hogendorp en Isa van Dorst) waren het ook allemaal pr’s op de verschillende keren dat ze aan de start kwamen. De beste pr’s kwamen deze wedstrijd op naam van Isa van Dorst en met vijf seconde op de 50m vrij en Levi Plitscher op de 50m rug.

Uitgelicht

Digitale krant