De welpen gaan helemaal op in hun act.
De welpen gaan helemaal op in hun act. Foto: G. Wiltink

Pronkzitting bij Scouting Elst

Algemeen

ELST - Afgelopen dinsdagavond vierden zo’n veertig Welpen en Kabouters van scouting Elst carnaval. Net als vorig jaar was het dit keer in de vorm van een pronkzitting.

Normaal is scouting vooral gericht op buitenspelen, maar het brede programma omvat ook andere dingen zoals koken, puzzelen en expressie. De jongens en meiden in de leeftijd van 7 - 11 jaar hebben afgelopen weken goed geoefend in groepjes (bij de meiden dorpjes genoemd, en bij de jongens nesten). Dit oefenen ging al zo goed, dat ze hier een insigne voor hebben verdiend.

Na een spelletje trefbal ter ontspanning, begon de pronkzitting om 19:00 uur. De opening was een Macarena-dansje, waarna nest zwart hun brandweerman-interview gaf. Na nog een dansje en toneelstukje over een strenge schooljuf kwam nest oranje met hun Fortnite-act. Nest rood had een politie-act. Na nog een zigzag-dans, flessendans, kabouterdans en dansje op green green grass, kwam tenslotte nest blauw met de vloer is lava. De vraag welke groepje de pronkzitting gewonnen werd daarna even uitgesteld. Eerst werd een prijsje uitgereikt aan de best verklede welp (de joker) en kabouter (de piloot). Vervolgens werden de stemmen geteld en werd besloten dat iedereen een medaille had gewonnen! Om 20:15 uur was de avond alweer voorbij en ging iedereen weer vol verhalen naar huis.

Uitgelicht

Digitale krant