Hazelaar.
Hazelaar. Foto: Herman Hendriks

Natuurwandeling op landgoed Loenen met IVN RijnWaal

Algemeen

SLIJK-EWIJK - Op zondag 18 februari om 14:00 uur organiseert IVN RijnWaal een circa 2 uur durende natuurwandeling op landgoed Loenen.

De excursie start vanaf de parkeerplaats nabij Loenenstraat 1, Slijk-Ewijk. De tocht wordt geleid door onze natuurgids Pedro van Gogh mobiel 0654654049.

Het is nog vroeg in het jaar maar als je goed oplet is er al wat van het voorjaar te ontdekken. Samen gaan we kijken of we dit kunnen ontdekken. Het landgoed is eigendom van Staats Bosbeheer en kent al een lange geschiedenis. De grote rivieren hebben hier een belangrijke rol in gespeeld. Water en ijs hebben al heel lang voor grote veranderingen gezorgd in het landschap. De laatste jaren is er veel onderhoud gepleegd en recent zijn op verschillende plaatsen op het landgoed nog behoorlijk grote ingrepen uitgevoerd.
Goed, bij voorkeur waterdicht, schoeisel is van belang. Het kan nat zijn hier en daar.

Deelname is op eigen risico. Meedoen is gratis maar een vrijwillige bijdrage voor de onkosten van IVN RijnWaal wordt op prijs gesteld. Meer informatie over IVN RijnWaal is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.

Uitgelicht

Digitale krant