Tempel bouwen.
Tempel bouwen. Foto: Tempel-Kerkmuseum

Tijdreis in én onder Grote Kerk van Elst

Algemeen

ELST - Speciaal in de voorjaarsvakantie voor kinderen van 6 tot 12 jaar met hun (groot-) ouders of andere volwassenen: maak op vrijdag 16 februari een spannende tijdreis in en onder de Grote Kerk van Elst.

In en onder de Grote Kerk van Elst bevindt zich het Tempel-Kerkmuseum. Een bijzonder museum! Het is het allereerste ondergrondse museum van Nederland.  Je vindt er resten van  Middeleeuwse kerken. Heel bijzonder zijn de fundamenten van een van de grootste Gallo Romeinse tempels van Noordwest Europa en is het Romeinse deel ook nog eens Werelderfgoed sinds 2021.

Je kunt meedoen op vrijdag 16 februari om 15.00 uur. Let op: aanmelden vóór donderdag 15 februari! De kosten zijn vijf euro per volwassene en twee euro per kind.

We gaan spannende verhalen beleven over Romeinen en Bataven en hun goden. En over mensen in de Middeleeuwen. Onder de vloer van de kerk bekijken we de Romeinse tempelresten en een middeleeuws graf. 

“We gaan niet alleen kijken. We gaan onder andere ook bouwen en spelen voor archeoloog. Voor aanmelding en informatie over de activiteit stuur je een mail naar: dickpeters57@gmail.com. Meer informatie over het Tempel-kerkmuseum: www.tempelkerkmuseum.nl.

Uitgelicht

Digitale krant