Repetitie Kevelaer-orkest: serieus en vrolijk met koffie en gebakje. (foto: Betuwse processie Kevelaer)
Repetitie Kevelaer-orkest: serieus en vrolijk met koffie en gebakje. (foto: Betuwse processie Kevelaer) Foto: Betuwse processie Kevelaer

Klinken jouw klanken straks ook in Kevelaer?

Algemeen

BETUWE - Het duurt nog even, maar de organisatie van de Betuwse bedevaart naar Kevelaer (zaterdag 15 juni) komt al aardig op stoom.

De muziek speelt een belangrijke rol tijdens die dag in (én buiten) de imposante Maria-basiliek. Maar zonder vrijwilligers met muzikaal talent, blijft het natuurlijk heel stil in die grote kerk. Daarom zoeken wij jou, als je zin hebt om mee te doen aan het zangkoor of harmonieorkest!

Voor het gelegenheidskoor wordt gedacht aan de uitvoering van mooie werken, zoals ‘Cantique de Jean Racine’ van G. Fauré, ‘Verleih’ uns Frieden’ van F. Mendelssohn en Psalm 150 van C. Franck. Het ‘Ave Maria’ van Bach/Gounod zal ook niet ontbreken!

Koorleden die willen deelnemen kunnen een mail sturen naar: gerard@rutjes.nu (graag met vermelding van jouw stemsoort). Iedereen krijgt dan de koorpartijen en mp3-files toegestuurd, zodat alles thuis ingestudeerd kan worden. Het is handig in de mail aan te geven hoe je naar Kevelaer wilt reizen, in de speciale koorbus (eigen bijdrage 10 euro) of met eigen auto.

Voor het orkest hopen we dat leden van de diverse muziekverenigingen (en andere muziekliefhebbers) zich willen inzetten. Iedereen is welkom: koper- en houtblazers, maar ook slagwerker. De te spelen nummers zijn afhankelijk van de bezetting. “We zorgen voor een gevarieerd programma in de kerk en eindigen met een mini-concert. Dat laatste zal bestaan uit afwisselende melodieën in koralen en marsen, van klassiek tot modern.”

Vragen over het orkest: bel/mail Theo Jansen (06 49229429) jansweiss@me.com. Geef voor een goede planning de repetitie-avond van jouw eigen club door.

Uitgelicht

Digitale krant