Kramsvogels. (foto: Herman Hendriks)
Kramsvogels. (foto: Herman Hendriks) Foto: Herman Hendriks

Fietsexcursie ‘Vogels spotten’ in Slijk-Ewijk

Algemeen

SLIJK-EWIJK - Op zondag 3 december om 09:00 uur organiseert IVN RijnWaal een circa twee uur durende excursie ‘vogels spotten’ per fiets in het gebied tussen Valburg en Slijk-Ewijk. 

De excursie start vanaf de parkeerplaats bij restaurant De Pannenkoekenbakker, Valburgsestraat 22, Slijk-Ewijk en wordt geleid door natuurgids Ben Brouwer (mobiel 0653927477). Op woensdag 20 december om 09:00 uur is er een herkansing vanaf deze locatie voor iedereen die geïnteresseerd is in vogels.

“De wintervogels zijn er weer. We zullen vooral watervogels zoals ganzen, krakeenden, smienten, kuif en wilde eenden zien en verder allerlei kleinere en grote standvogels en wintergasten. Mogelijk zien we ook een zanglijster en sijsjes of kramsvogels en koperwieken. De tocht gaat rondom de grote waterplassen van Strandpark Slijk-Ewijk en loopt deels door een bomenrijke omgeving.”

Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en uw verrekijker. En vergeet niet om uw fiets mee te nemen. Deelname is op eigen risico. Meedoen is gratis maar een vrijwillige bijdrage voor de onkosten van IVN RijnWaal wordt op prijs gesteld.
Meer informatie over IVN RijnWaal staat op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.

Uitgelicht

Digitale krant