Afbeelding

Concert Multiplex in Nijmegen

Algemeen

NIJMEGEN - Op zaterdag 2 december om 20.00 uur kan men komen luisteren naar Blazersensemble Multiplex in de Petruskerk, Schependomlaan 85 onder leiding van Dick Hesselink. Het concert begint om 20:00, vanaf 19:30 is de kerk geopend.

In het eerste deel van het concert speelt het blazersensemble onder andere een eigen arrangement van Cortege en Nuit Calme uit Impressions van Henriette Bosmans, aangevuld met werken van Borodin, Bartok, Prokofiev Alyabyev, Rheinberger en Daniderff.

Na de pauze zijn nummers te horen uit een scala aan muziekstijlen, variërend van filmmuziek, musical, 20er & 30er jaren, wereldmuziek tot computermuziek. Van ‘The Comedian Harmonists’ tot Sydney Bechet.

Multiplex bestaat sinds 2017 en heeft een bezetting van zo’n 20 amateurmusici, bestaande uit houtblazers aangevuld met zacht koper. Wekelijks wordt gerepeteerd op zelf gearrangeerde stukken. Het repertoire omvat een scala aan muziekstijlen, met als voornaamste gemene deler dat de muzikanten ze leuk vinden om te spelen. (Entree: vijf euro; Kaartjes aan de deur).

Uitgelicht

Digitale krant