Gert den Tuinder: korter achter het net dankzij nieuw materiaal. (foto: Paul Kogels)
Gert den Tuinder: korter achter het net dankzij nieuw materiaal. (foto: Paul Kogels) Foto: Paul Kogels

Sethone 2 slaat Smash tot moes

Algemeen

DODEWAARD – Sethone 2 moest in de voorlaatste ronde 50 kilometer reizen naar Boxmeer, op steenworp afstand van de grens met Limburg. Pas dit voorjaar werd hier Smash opgericht, direct nadat Smash in Gennep gestopt was. Op papier een ongelijke strijd: 27 ervaringsjaren meer voor Sethone. Beide teams troffen elkaar in cultureel centrum De Driewiek, een locatie zonder kantinefaciliteiten. 

De thuiswedstrijd was met 9-1 in het voordeel van ‘Dodewaard’ beslecht. Alleen Gert den Tuinder hoefde toen een tegenstander te feliciteren. De man uit Herveld had net een nieuw bat en nog geen kans gezien hiermee te trainen. Het was al 0-2 via Maarten van de Ven en Henk van Holland toen Gert den Tuinder zijn nieuwe rubbers in een partij kon testen. De arme Siebe Lamers het eerste slachtoffer. Hem werd per game telkens één punt minder gegund, nog geen 11 punten in totaal: 4-11, 3-11, 2-11.

De twee andere bezoeker namen het dubbel voor hun rekening en moesten een beslissingsgame spelen. Met 8-11 sloegen zij ook het vierde punt binnen. Na een spannende partij van Maarten van de Ven tegen Twan Dohmen werd het zelfs 0-5. Een monsterscore was mogelijk. De succesvolste tweedeteamspeler dit seizoen - pas tweemaal onverwacht verloren - moest nog twee keer aantreden en presteerde volgens verwachtingen: twee clean sheets tot slot. Alleen Maarten van de Ven stond nog één game af. 10-0 was in poule J van de vijfde bijna altijd voorbehouden aan kampioen DTS, maar nu sloeg Sethone 2 de debutant totaal tot moes. In poule veranderde niets meer: derde.

Ook tafeltennissen?

Elk donderdagavond welkom in De Eng Dodewaard, vanaf 20.00 uur.

Uitgelicht

Digitale krant