Vluchtheuvelkerk in Zetten. (foto: Jaap van Tuyl)
Vluchtheuvelkerk in Zetten. (foto: Jaap van Tuyl) Foto: Jaap van Tuyl

Dansen in de Vluchtheuvelkerk

Algemeen

ZETTEN - De Heuveldiensten in de Vluchtheuvelkerk zijn bijzondere diensten, waarin iemand iets vertelt of laat zien over wat haar of hem beweegt. Dit jaar waren er lezingen door Zettenaren Paul van der Weerd en door Annet Fleer. Op 19 december komt Marianne Thieme spreken, en ook in 2024 staan er veel mooie diensten op het programma.

Maar eerst, op 3 december komt Mariëlle van Beek net als vorig jaar naar de Vluchtheuvelkerk om ons de vreugde en spiritualiteit van de dans te laten ervaren. Hierbij wordt mooie meditatieve muziek gezongen door de ‘Heuvelzangers’ -  los-vaste opvolgers van de Cantorij. 

Mariëlle Van Beek is docent Meditation des Tanzes-Sacred Dance, opgeleid door Friedel Kloke-Eibl. Dansen met Mariëlle ontroert, raakt, begeestert en bezielt. Ze neemt je mee op weg om helemaal in de dans te kunnen duiken, in al haar facetten, zodat je de dans helemaal kan doorvoelen en beleven. In haar eigen woorden: “Meditation des Tanzes - Sacred Dance is voor mij een weg tot een dieper beleven van mezelf, een weg om steeds meer te worden wie ik in wezen ben. Ze geeft me de mogelijkheid steeds dieper te ervaren dat er meer is dan ik en de ander.”

Iedereen is op 3 december, maar ook op alle andere zondagen, welkom in de Vluchtheuvelkerk (www.vluchtheuvelgemeente.nl) met haar licht en ruimte, letterlijk en figuurlijk. De lezingen en diensten beginnen om 10.00 uur ‘s ochtends. De ingang van het prachtige witte kerkje tussen de hoge bomen op een terp midden in Zetten is tegenover het adres Bakkerstraat 20.  

Uitgelicht

Digitale krant