Afbeelding
Foto: eigen archief

Op stap met Vrouwen van Nu

Algemeen

ELST - Op maandag 13 november is Vrouwen van Nu op bezoek geweest bij de Betuwse Kaasboerderij De Distelheuvel in Elst, van de familie Van Middelkoop.  . 

Sinds april 2023 wordt hier de ambachtelijke Betuwse kaas geproduceerd. Iedere maandag wordt er heerlijke kaas gemaakt van melk van eigen koeien. “We werden ontvangen door Koos van Middelkoop en schoondochter Rianne. Voor de hygiëne moesten alle dames een witte muts op.
Het hele ambachtelijk proces werd ons uitgelegd en konden we zelf zien wat er voor komt kijken, voordat het ‘wrongsel.’ het uiteindelijk kaasprodukt, in kaasnetten wordt geschept, daarna geplaatst in de bijbehorende kaasvaten met deksel, met de juiste druk geperst, uiteindelijk de kaas wordt, zoals wij die kennen.”

Natuurlijk hebben de dames verschillende soorten van deze heerlijke kaas geproefd en was er de mogelijkheid om in de winkel kaas te kopen. De dames hebben een andere kijk gekregen op kaas en gezien wat er voor nodig is en voor werk  er bij komt kijken om dit ambachtelijk te produceren.

Uitgelicht

Digitale krant