Hoop over grenzen heen

Algemeen

ELST - Qader Shafiq is op woensdagavond 29 november de gastspreker in de Grote Kerk van Elst. 

Deze avond zal Qader de bezoekers meenemen in een inspirerende en onderhoudende reis vol verhalen, gedichten en muziek. Qader is een rasverteller die zijn hoorders meeneemt op een reis vol hoop. Als dichter en schrijver van columns, onder andere in de Gelderlander, is hij tegen wil en dank uitgegroeid tot een bekende Nederlander.

Qader Shafiq was voordat hij 25 jaar geleden uit Afghanistan vluchtte acteur en schrijver. Hij moest zijn geboorte stad Kaboel verlaten en kwam na lange omzwervingen in Nijmegen terecht. Daar bouwde hij een hele nieuwe toekomst op. “Op het moment dat je als vluchteling gedwongen wordt om je eigen natuurlijke habitat te verlaten, je eigen omgeving waar alles van jou is, je taal, cultuur en omgangsnormen… Zo lang je onderweg bent, sta je niet stil bij wat je achterlaat. Maar zodra je aankomt en terugkijkt, besef je wat je verloren hebt.” 

Zes jaar geleden richtte hij Bureau Wijland op, een adviesbureau dat zich richt op overheden, bedrijven, maatschappelijke organisaties, belangenorganisaties en andere instellingen.
In 2005 ontving hij de burgemeester Dales prijs en in 2019 wordt Shafiq uitgeroepen tot Nijmegenaar van het jaar.

Safiq schreef onder andere de dichtbundel: ‘Ziensdurf’ (2018) en ‘Weg naar je eigen land’(2019) een verzameling van zijn columns.
De lezing met muziek start om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur.

Uitgelicht

Digitale krant