Opgravingen De Pas.
Opgravingen De Pas. Foto: BAAC

Archeologische vondsten bij De Pas

Algemeen

ELST - In de voorbereiding van de nieuwe woonwijk De Pas in Elst is archeologisch onderzoek gedaan. Kom op maandagavond 27 november naar de lezing waarbij projectleider Adé Porreij- Lyklema van Onderzoeksbureau BAAC hierover komt vertellen.

Hij vertelt hoe het er aan toegaat bij een onderzoek als voorbereiding voor een nieuwe woonwijk en over de vondsten bij De Pas. Er zijn bijzondere objecten en sporen gevonden uit de Romeinse tijd, de Middeleeuwen en de Tweede Wereldoorlog. Bijzonder leuk om zo iets over onze eigen omgeving te weten te komen! 

De lezing vindt 27 november plaats in de Grote Kerk, Grote Molenstraat 2, Elst. Zaal open om 19.30 uur. Start lezing om 20.00 uur. De lezing wordt georganiseerd door het Tempel|Kerk Museum samen met Historische Vereniging Marithaime en Buurtvereniging Brienenshof. Leden van deze organisaties hebben gratis toegang. Overige belangstellenden zijn welkom. De kosten voor hen bedragen vijf euro per persoon (inclusief koffie of thee in de pauze), gepast contant te voldoen. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Uitgelicht

Digitale krant