Een volle zaal bij de Open Vrouwenochtend in Ommeren.
Een volle zaal bij de Open Vrouwenochtend in Ommeren. Foto: J.H.

Al 20 jaar een boodschap van troost en bemoediging voor de vrouwen uit de Betuwe

Algemeen

OMMEREN - Woensdag 20 september mocht ‘Open Vrouwenochtenden gemeente Buren’ erbij stilstaan dat zij 20 jaar geleden hun eerste Vrouwenochtend in Ommeren mochten organiseren. 

Al 20 jaar lang mag 4 keer in het jaar de deur van het verenigingsgebouw ‘De Bron’ aan de Dr. Guepinlaan in Ommeren open gaan voor heel veel vrouwen uit de wijde omgeving. Niet alleen komen de vrouwen uit gemeente Buren, maar ook komen ze uit de gemeentes Neder-Betuwe, Over-Betuwe, Tiel, Culemborg en komen er vrouwen van over de Rijn vanuit de gemeentes Rhenen en Veenendaal.

Eén van de vrijwilligsters, die er al vanaf het allereerste begin bij was, neemt deze ochtend, op haar eigen 20-jarig jubileum, afscheid van de werkgroep. Zij doet dit aan de hand van een lang gedicht met een terugblik van de afgelopen 20 jaren. Mooie herinneringen van bemoediging en troostvolle beloften worden gedeeld. 

De vrouwen die gekomen zijn, de vrijwilligsters van de werkgroep, als ook de pianistes die altijd vrijwillig deze ochtenden opluisterden met haar pianobegeleiding bij de samenzang, worden bedankt voor al hun inzet en bijdrage, ieder op haar eigen waardevolle wijze.
Deze ochtend wordt afgesloten met het lied ‘Samen in de Naam van Jezus, heffen wij een loflied aan’ en zo wordt door iedere aanwezige vrouw Gods grote Naam verheerlijkt en geprezen.
De nodiging klinkt voor de volgende keer: 15 november 2023 staan de deuren van ‘De Bron’ opnieuw open voor alle vrouwen. Misschien ben jij ook er ook wel bij...

Uitgelicht

Digitale krant