Opbrengst collecteweek Nierstichting Heteren

Algemeen

HETEREN – Ruim 40.000 vrijwilligers collecteerden van 17 tot en met 23 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. In Heteren bracht dat zo’n 2200 euro op. 

Als we nu niets doen, is nierschade straks wereldwijd doodsoorzaak nummer 5. Nu al telt Nederland 1,7 miljoen mensen met nierschade, jong en oud. Dit aantal neemt alleen maar toe. Mensen met nierschade lopen een veel groter risico op hart- en vaatziekten. Gemiddeld leeft iemand van 55 jaar met lichte nierschade 7 jaar korter. Alle donaties dragen bij aan het voorkomen, behandelen en genezen van nierschade. 

Collectanten essentieel

“Dagelijks strijden veel mensen tegen toenemende nierschade. Omdat het hun leven, of dat van een dierbare, ernstig en voor altijd beïnvloedt. Omdat ze ervan dromen om genezing mogelijk te maken. Of omdat ze willen voorkomen dat zoveel mensen nierschade krijgen of te laat ontdekken. Maar alleen kunnen ze die strijd niet winnen. De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. “De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook fundamenteel voor de Nierstichting”. Wij bedanken alle collectanten dan ook hartelijk voor hun vrijwillige inzet en donateurs voor hun steun. En zijn ontzettend blij met deze opbrengst.”  

Collectant gemist?  Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen op https://nierstichting.nl/. Doneer en draag bij aan het voorkomen, behandelen en genezen van nierschade. 

Uitgelicht

Digitale krant