Knobbelzwanen
Knobbelzwanen Foto: Herman Hendriks

Vogel spotten bij de Kraayenbergse plassen

Algemeen

OVERBETUWE - Op zondag 1 oktober om 08:30 uur verzorgt IVN RijnWaal een circa 2 uur durende excursie vogels spotten bij de Kraayenbergse plassen. De excursie start vanaf bij hoek overlaat/over de Voort, bij plas 5. Dit is 100 meter van de doorgaande weg Gassel /Grave N321 De excursie wordt geleid door natuurgids Ben Brouwer (mobiel 0653927477).

De excursie wordt op woensdag 18 oktober om 08:30 uur herhaald. IVN RijnWaal gaat vogels spotten buiten het eigen werkgebied. De Kraayenbergse plassen zijn een prachtig wandelgebied met een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Vogels voelen zich daar dan ook helemaal thuis. We zien late doortrekkers en vroege wintergasten. Maar ook vaste gasten die het hele jaar in de omgeving blijven zoals de statige zwanen met hun opgroeiende jeugd. 

Vogels zijn fascinerend en Ben Brouwer kan daar vol enthousiasme over vertellen. Deze excursie wordt wegens de grote afstanden deels met de auto uitgevoerd. Meer informatie en aanmelden bij de gids.
Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet. Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Meer informatie over IVN RijnWaal staat op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.

Uitgelicht

Digitale krant