Veur Lent.
Veur Lent. Foto: Herman Hendriks

Natuurwandeling door de uiterwaarden bij Lent

Algemeen

LENT - Op zondag 1 oktober om 14:00 uur houdt IVN RijnWaal een circa 2 uur durende natuurwandeling in de uiterwaarden bij Lent. De excursie start vanaf de Dorpsschuur, Oosterhoutsedijk 29, Nijmegen (Lent) en wordt geleid door natuurgids Gijsbert Peelen (mobiel 0610864179).

In de uiterwaarden bij Lent is een dynamisch natuur en wandelgebied ontstaan in de oude uiterwaarden en langs de aangelegde nevengeul van de Waal. Doordat het gebied bij die werkzaamheden op zijn kop is gezet heeft zich de flora zich de afgelopen jaren herstelt. Dit jaar hadden we een wisselvallige zomer met zowel droge hete als natte koele periodes.  Bij de juli-excursie bleek dat er een groot aantal plantensoorten stonden, maar hoe is dat nu, na deze zomer? Tijdens deze excursie hebben wij oog voor wat er zoal groeit, bloeit leeft of voorbij komt en proberen we de ontwikkelingen in de natuur en de reacties van de natuur daarop te volgen en waar mogelijk te duiden.

Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet. Deze excursie is geschikt voor alle leeftijden. Deelname is op eigen risico. Meedoen is gratis maar een vrijwillige bijdrage voor de onkosten van IVN RijnWaal wordt op prijs gesteld.

Meer informatie over IVN RijnWaal is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.

Uitgelicht

Digitale krant