Gezellige picknick. (foto: Vesna van Breenen)
Gezellige picknick. (foto: Vesna van Breenen) Foto: Vesna van Breenen

Picknick Zonnebloem Heteren, een blijvertje

Algemeen

HETEREN - Toch was de picknick dit jaar waarschijnlijk niet doorgegaan als de oorspronkelijke datum, begin september, toen het zo vreselijk heet was, was aangehouden. Door omstandigheden moesten we de datum wijzigen en daar waren we nu achteraf dus wel erg blij mee.

“Liefst 33 gasten, waaronder weer 4 nieuwe en 14 vrijwilligers gingen afgelopen dinsdag op pad en hadden er erg veel zin in. En dat het dan al een beetje een herfstachtige dag is deert ze niet. Bij een picknick denk je weliswaar aan een buitengebeuren, maar onze gasten weten dat ze welkom zijn in de gezellige kantine van SDOO. En gezellig is het, echt zo’n bijeenkomst om lekker bij te praten.

De vrijwilligers van de Zonnebloem, wat zijn we zonder hen, voorzien ondertussen de gasten van koffie met wat lekkers, een borreltje met wat te happen en dan een heerlijke lunch. Daar hoort traditiegetrouw friet bij. Een op het laatst opgeroepen hulpkracht van SDOO en een van onze vrijwilligers hebben dan ook tijden staan bakken. Als er dan ook nog een toetje wordt rondgebracht, verbaast het ons niet dat er hier en daar wat in een tas verdwijnt. Ook het avondeten wordt daarom na zo’n lunch bij menige gast een keer overgeslagen. Heerlijk om de mensen zo te verwennen en zien te genieten. 

De datum voor volgend jaar staat al vast, 10 september. Aan SDOO zijn we veel dank verschuldigd voor hun gastvrijheid en enorme inzet. In 2024 dus geregeld en in 2025? Wat ons betreft wel, maar het huidige bestuur moet reglementair haar taken begin 2025 neerleggen en opvolgers staan nog niet te dringen. Laat Heteren de gasten van de Zonnebloem in de steek? Nee toch!”

Uitgelicht

Digitale krant