Tweede oldtimer-treffen Valburg

Algemeen

VALBURG - Als de verkeersregelaars nog onderweg zijn naar hun plek op de Tielsestraat nemen de eerste oldtimers al de afslag naar het Molenhoekplein. Valburg is deze zondag het centrum voor oude auto’s. De bestuurders parkeren hun mooiste bezit op het plein, stappen uit en komen meteen in gesprek met de eigenaar van de auto die hiernaast geparkeerd staat. 

Mooi om te zien hoe iedereen die rijdend hierheen is gekomen dezelfde bloedgroep heeft en elkaars taal spreekt. Deze groep heeft genoeg aan elkaar en een droge dag. 

Maar, getriggerd door het mooie weer, loopt ook Valburg en de rest van de Overbetuwe uit. De bezoekers blijken ook hun eigen taal te spreken tussen de oude mobielen maar dan gaat het niet over het vinden van de juiste onderdelen en het aantal uren die al in de auto zitten maar het is de taal van Herinneringen. Weet je nog Piet Philipsen, die reed vroegen ook in zo’n wagen met laadbak. Je hoorde ‘m al van meters ver aankomen. En dan die Chevrolet van de buurman, zeegroen was die, zo een zag je in de hele Betuwe niet.

Twee werelden komen samen op het Molenhoekplein in Valburg en vormen voor een middag een prachtig geheel samen. En als aan het einde van de middag de wagens huiswaarts keren halen de bezoekers nog lang herinneringen op.

Op zondag 24 september komen de oldtimers weer naar Valburg en zijn tussen 13.00 en 17.00 te bewonderen. Aansluitend is er live muziek van de Eightball Boppers. Kijk voor meer informatie op: www.oldtimertreffenvalburg.nl.

Uitgelicht

Digitale krant