Annemieke IJzerman. (eigen foto)
Annemieke IJzerman. (eigen foto) Foto: Eigen bezit Annemieke IJzerman

Concert harp en kistorgel kerk Hemmen

Algemeen

HEMMEN - De combinatie harp en orgel is niet zo vaak te horen. In de sfeervolle Hervormde Kerk te Hemmen vindt op zondag 24 september om 15.00 uur een bijzonder concert plaats, waarin muziek zal klinken, gespeeld op harp en kistorgel. 

Op het programma staan composities uit de 18e, 19e, 20e en 21e eeuw van componisten als Händel, Bach, Krebs en Zucchinetti. Uitvoerende zijn de harpiste Annemieke IJzerman en organist Erik van der Heijden.Toegang 10 euro, kinderen tot 12 jaar 5 euro.

Annemieke IJzerman studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, waar zij na het doorlopen van de Jong Talentklas en de vakopleiding het diploma Bachelor of Music met onderscheiding behaalde. Ze vervolgde haar masteropleiding aan het CNSM in Lyon (FR) en won diverse prijzen. Annemieke is regelmatig te horen op verschillende podia in soloconcerten en met ensembles. 

Erik van der Heijden  is cantor-organist van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Ede en tevens werkzaam op de Christelijke Hogeschool Ede. Aanvankelijk volgde hij piano- en orgellessen bij Christiaan Verburg in zijn geboortedorp Amerongen. Later volgde hij orgellessen bij onder meer Theo Jellema (literatuur) en Bert Matter (improvisatie) en klavecimbellessen bij Léon Berben. 

Meer informatie over het concert en kaartverkoop op www.cnmehemmen.nl en www.hervormdegemeentehemmen.nl pagina concerten.

Uitgelicht

Digitale krant