Je richten op je innerlijke stilte. (foto: Pleisterplaats Ressen)
Je richten op je innerlijke stilte. (foto: Pleisterplaats Ressen) Foto: Pleisterplaats Ressen

Christelijke meditatie

Algemeen

RESSEN - Een moment van rust en stilte, wat kun je daarnaar verlangen in deze snel veranderende maatschappij waar voortdurend een appel op je wordt gedaan. Even tijd om je te kunnen concentreren op wat werkelijk belangrijk voor je is.

 Pleisterplaats Ressen organiseert elke tweede dinsdag van de maanden oktober tot en met mei een christelijke meditatie, een avond waarop je je kunt richten op deze innerlijke stilte. Tijdens deze meditaties zullen voornamelijk items aan bod komen die te maken hebben met het geloof met vragen als: ‘Wat geloof ik nou eigenlijk en wat betekent dit voor mijn dagelijks handelen?’ en ‘Wat drijft mij nu echt?’ Er zullen verschillende vormen van meditatie worden aangeboden.

De meditaties zijn van 19.30 tot 21.00 uur en worden gehouden in het eeuwenoude kerkje van Ressen (Kerkenhofstraat 3), een kerkje dat een zeer gewijde stilte uitademt.
De eerste bijeenkomst is dinsdag 10 oktober. Aanmelden kan tot 3 oktober. Het aantal deelnemers is beperkt, wie het eerst komt die het eerst maalt, dus meld je snel aan bij nennykegels@hotmail.com. De kosten zijn tien euro per avond of een vierrittenkaart voor 35 euro (inclusief thee).

Ook als je nog nooit gemediteerd hebt, kun je aan deze avonden deelnemen. Iedereen is van harte welkom!

Uitgelicht

Digitale krant