Afbeelding

BoekStartdag: een feestdag in de bieb voor de allerkleinsten

Algemeen

OVERBETUWE - Zaterdag 3 juni is het BoekStartdag, een feestdag voor de jongste bezoekers van de bibliotheek. Ontdek hoe fijn het is om samen met je baby, dreumes of peuter met boeken en taal bezig te zijn. Voorlezers lezen voor in acht vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. 

Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren: dit versterkt de band tussen ouder en kind. Kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken, ontwikkelen vaak een taalvoorsprong. Hier hebben ze hun hele leven profijt van. 

Voorlezen in de bieb

In acht vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid wordt op BoekStartdag van 11 tot 12 uur voorgelezen uit het zwart-witte boek ‘Hey baby kijk’. Dit Babyboekje van het jaar 2022 gaat over knuffelen. Het boekje met duidelijke tekeningen in zwart-wit is door het contrast al voor heel jonge baby’s leuk om naar te kijken. Na het verhaal kunnen kinderen knutselen, puzzelen en spelen. 

In  Overbetuwe wordt die zaterdag van 11 tot 12 uur voorgelezen in bibliotheek Elst en voor het eerst doet ook de Huiskamer van Heteren met de BoekStartdag mee en wordt ook daar voorgelezen. Kijk voor meer informatie op www.obgz.nl/boekstartdag

Uitgelicht

Digitale krant