Afbeelding
Foto: Zus van speelster Linde van de Sandt

Een geweldige prestatie van een vriendinnenteam waar plezier en prestatie samenkomt

Algemeen

OVERBETUWE - Drie jaar geleden ontstond het idee vanuit een groot aantal Dames 1 speelsters van Hockeyclub Overbetuwe om een vriendinnenteam (in de wandelgangen wel ‘Chardonnay-team’ genoemd) te starten om zo nog nog vele jaren met elkaar te kunnen hockeyen. Het bestuur ging hier gelukkig mee akkoord en Dames 3 was een feit. 

Eén nadeel... alle nieuwe teams moeten vanuit de onderste regionen zichzelf bewijzen en dat betekende een behoorlijke ambitie/missie: weer terug naar het niveau wat de meeste speelsters vanuit hun Jeugd- en Dames 1 ervaringen gewend waren. Zo hoog mogelijk met plezier spelen.

Het eerste jaar ging goed... maar door corona werd de competitie bevroren en dat betekende nog een jaar in de reserve 2e klasse. Vorig seizoen werd dit bekroond met het kampioenschap en zo kon dit jaar gestart worden in de reserve 1e klasse. Al vrij snel werd duidelijk dat hier een aantal teams wat meer aan elkaar gewaagd was en dat QZ ook zeker goede kansen had om het kampioenschap binnen te halen.

Tot aan de laatste wedstrijd afgelopen weekend bleef het spannend. HCOB D3 had vorige week uit tegen Druten een offday waardoor het kampioenschap niet meer binnen handbereik leek. Maar ook QZ liet twee belangrijke punten liggen tegen Nijmegen D8 en dus was laatste competitiedag allesbeslissend. En laat HCOB nu juist tegen Nijmegen D8 moeten spelen...

Maar HCOB domineerde de wedstrijd en met mooi hockeyspel wat uiteindelijk resulteerde in een 8-1 overwinning én het kampioenschap! Een prestatie van formaat onder luid applaus van de vele toeschouwers die dit spektakel kwam aanschouwen. Op naar de reserve overgangsklasse. Missie geslaagd!

Uitgelicht

Digitale krant