Kampioensteam Dames 1 van Spero speelde afgelopen zondag thuis tegen de nummer 2, RVW. De match eindigde in een 1-1 gelijkspel.
Kampioensteam Dames 1 van Spero speelde afgelopen zondag thuis tegen de nummer 2, RVW. De match eindigde in een 1-1 gelijkspel. Foto: Johan Manders/Jeem Sportsphotography

Meidenvoetbaltoernooi Final League bij sv Spero in Elst

Algemeen

ELST - Support de meiden! Onder dat motto vindt voor de eerste keer dit jaar de Final League plaats. Dit toernooi, op zaterdag 10 juni, is een initiatief van de KNVB en is bedoeld als impuls voor het meidenvoetbal. Sv Spero is een van de gastclubs voor dit toernooi. Die hele dag staat Sportpark De Pas in het teken van het meidenvoetbal. 

Het aantal meiden dat voetbalt heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. Ook bij sv Spero is het aantal meidenteams gegroeid. Om het meidenvoetbal verder op de kaart te zetten, is de Final League in het leven geroepen. Voor deze regio is Spero gekozen als gastsportpark voor dit bijzondere evenement.

,,Voetbal is voor iedereen”, zegt Basilla Callaars, projectleider Final League voor Spero. ,,Spero blijft groeien in leden en dat zie je ook in onze meidentak. Momenteel speelt Spero met twaalf vrouwenteams in de competitie. Daar zijn we enorm trots op!”

De meiden van Spero deden het afgelopen seizoen ook erg goed. De dames 1 werden kampioen in de 4e klasse. De MO11-1 werd kampioen in de tweede fase, de MO13-1 in de eerste fase. MO17-1 is de onverslagen kampioen 1e klasse en komt nu uit in de Hoofdklasse. Vrouwen 30+1 werd kampioen in het voorjaar én in de najaarscompetitie.

Tijdens de Final League op De Pas spelen MO13-1 en MO13-2, MO15-1 en MO20 landelijke divisie.

De dag gaat om 08.00 uur van start met een gezamenlijke warming-up op het hoofdveld door ADO-speelster Kayra Nelemans. Tussen 08.00 en 12.00 uur spelen MO13-1’s en de MO15’s. Van 11.00 tot 17.30 is het de beurt aan de MO13-2 en de MO20.
Het evenement is voor iedereen, dus niet alleen voor de meiden!

Uitgelicht

Digitale krant