Koppel Patrijs. (foto: Nico Haanappel)
Koppel Patrijs. (foto: Nico Haanappel) Foto: Nico Haanappel

CNME-lezing en excursie over weidevogels en weidevogelbescherming

Algemeen

HEMMEN - Piet Broekhof, vrijwilliger bij CNME Hemmen en Hans Swarts, coördinator van de Weidevogelwerkgroep Overbetuwe, nemen de bezoekers aan de lezing mee in de wereld van de weidevogels. 

In deze lezing komen de verschillende Nederlandse weidevogels aan bod en gaan we in op de verschillende aspecten van nestbescherming en kuikenbescherming. Ook zal Louis van der Ploeg, coördinator van de Patrijzenwerkgroep kort iets vertellen over de patrijzen in de Overbetuwe en wat de activiteiten van die groep zijn om deze mooie akkervogel te beschermen.

Men is van harte welkom om de lezing bij te wonen op dinsdag 11 april om 20:00 uur in De Oude School, Kerkplein 4 in Hemmen. Aanmelden op info@cnmehemmen.nl. De toegangsprijs is vijf euro voor de lezing inclusief deelname aan de excursie op zaterdag 15 april. 

Consumpties zijn voor eigen rekening. Vervolgens is men ook welkom op de excursie op zaterdag 15 april om 7:00 uur. Men kan mee op excursie naar de weidevogels in de ‘Meilanden’ tussen Valburg en de Linge. Hier beheert de Vogelwerkgroep Overbetuwe verschillende weidegebieden en een kunstmatig nat-dras gebied, dat al een positief effect heeft gehad op de weidevogel populatie. Observatietelescopen zullen aanwezig zijn. Startlocatie wordt tijdens de lezing bekend gemaakt.

Uitgelicht

Digitale krant