Afbeelding
Foto: Thomas van Beek

Shantykoor Alle Hens - Concert

Algemeen

ELST - Op zondagmiddag 29 januari om 14.00 uur kan men komen luisteren naar het Shantykoor Alle Hens, zij treden voor u op in Theater De KiK in Elst. Kaartjes zijn te koop via www.theaterdekik.nl.

Het zingen van shanty’s is in Nederland opgenomen als Immaterieel Cultureel Erfgoed en het shantykoor Alle Hens heeft daar inmiddels 22 jaar ervaring mee. De oorspronkelijke betekenis van het woord shanty (negerhut) is ontstaan in de 19e eeuw bij het laden en lossen van de zeilschepen. De liederen die ontstonden tijdens het zware werk en door de hardwerkende bemanning werden gezongen noemde men in de volksmond shanty’s. Vanaf begin 1900 kwamen daar ook zeemansliederen bij en werd vooral ook aan de Nederlandse visserij zingend aandacht besteed.

Shantykoor Alle Hens heeft een uitgebreid repertoire met Engelse, Duitse maar vooral ook Nederlandse shanty’s en zeemansliederen.
Het meer dan 40 leden tellende koor neemt het publiek op meeslepende wijze mee naar de sfeer op de vroegere zeilschepen en bezoeken aan obscure kroegen in de havens overal ter wereld. Het koor kan zeker nog een aantal “Zeeschuimers” gebruiken en dit concert is voor de graag zingende twijfelaars een prachtige gelegenheid om alvast de sfeer te proeven. Geschoold zingen is geen eis maar enthousiasme is een pré. Wacht vooral niet tot uw pensioen want het zingen van shanty’s moet je eigenlijk al voor die tijd gaan doen.

Het koor repeteert op de woensdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur in De Oldenburg in Driel en men kan vrijblijvend tot twee maanden gratis meezingen. Door de zaalgrootte is het aantal kaarten enigszins beperkt; tijdig bestellen via de telefoon of website van Theater De KiK is daarom zeker aan te raden.

Uitgelicht

Digitale krant