Verwen- en informatiedag voor (ex)kankerpatiënten

Algemeen

OVERBETUWE - Op 4 februari is het Wereldkankerdag en organiseert het Oncologie Netwerk Overbetuwe (ONO) een verwendag voor (ex)kankerpatiënten. Ontspanning en gezelligheid staan hierbij voorop. 

Tijdens de verwendag zijn er een aantal workshops. Van bloemschikken tot yoga en van recovery run tot aan hapjes maken, voor ieder wat wils. Tussendoor kletsen, rondlopen en een kopje koffie erbij. Juist dat is waar de verwendag voor staat. 

Daarnaast is er een informatiemarkt met verschillende zorgverleners die zorg kunnen verlenen voor de oncologische patiënt. Zo kunnen (ex)kankerpatiënten kennis maken met het netwerk, informatie inwinnen en vragen stellen!

ONO is een netwerk dat bestaat uit verschillende zorgverleners binnen de regio. De zorgverleners onderhouden contact met elkaar en zetten de patiënt centraal om de zorg zo optimaal mogelijk te maken binnen de regio. 

Nienke van den Berg van Fysiotherapie Wijnhoven-Gierman vertelt blij te zijn dat dit initiatief vorm heeft gekregen. “Een verwendag organiseren voor (ex) kankerpatiënten is iets wat ik al heel lang wil. Nu we gestart zijn met Oncologie Netwerk Overbetuwe is er draagvlak om dit te gaan organiseren. Ik wilde heel graag dat het een verwendag zou worden. Juist omdat deze doelgroep veel te maken heeft met de medische kant en de moeilijke momenten die daarbij komen.”

Heb jij zin om in de watten gelegd te worden of wil je een kijkje nemen op de informatiemarkt? Meld je aan via nienke@wijnhoven-gierman.nl. De verwendag op 4 februari vindt plaats bij Fit-to-All in Andelst. Van 13.00 tot 16.00 uur. 

Uitgelicht

Digitale krant