Lange dagwandeling Duno.
Lange dagwandeling Duno. Foto: Ton Rothengatter

Lange winterwandeling, landgoed Duno

Algemeen

WOLFHEZE - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zaterdag 17 december een lange winterwandeling over landgoed Duno. 

De boswachter neemt u mee van station Wolfheze naar kasteel Doorwerth en weer terug. De thema’s waar onderweg aandacht aan besteed wordt: natuur (met ecoduct), kunst (Oosterbeekse Barbizon) en kasteel (historie). De wandeling gaat over heidevelden, door gemengde loof- en naaldbossen, langs sprengbeken en het nieuwe wildviaduct. Bij de oeroude Wodanseiken vertelt de boswachter over de schilders van de Oosterbeekse School. We staan stil bij de restanten van oud Wolfheze.”

Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Start om 10.00 uur. Duur: ca. 6 uur. Deelname: 8,00 euro p.p., donateurs 3,00 euro p.p. op vertoon van een geldige GLK donateurspas.

Tip van de boswachter: draag stevige wandelschoenen en neem zelf voldoende lunch en drinken mee voor onderweg. Het betreft een lange wandeling. De wandelafstand is 13 km. Vanwege de lengte is deze wandeling niet geschikt voor jonge kinderen. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies.

Uitgelicht

Digitale krant