Huldiging Rob en Setske van Koetsveld.
Huldiging Rob en Setske van Koetsveld. Foto: Studio Swanenveld

Volleybalvereniging Toesj viert 50-jarig bestaan

Algemeen

HETEREN/DRIEL - Zaterdag 5 november was het zo ver. Toesj de volleybalvereniging uit de dorpen Driel en Heteren vierde deze hele dag zijn 50-jarig bestaan. 

De dag werd gestart met een MIX volleybaltoernooi waar leden en oud-leden aan mee deden. Nadat namens gemeente Over-Betuwe wethouder Whijte Hol alle deelnemers voorzien had van een heerlijk appelgebak, opende hij het toernooi door de eerste opslag te verrichten. 

In zijn toespraak verwoorde hij het belang van alle verenigingen in de gemeente Overbetuwe. Hij noemde ze de uitvoerders van het sportbeleid van de de gemeente Overbetuwe, uitgevoerd door allemaal vrijwilligers. Hij bedankte Toesj voor deze inzet en hoopt dat Toesj dit nog vele jaren zal doorzetten. 

Er was deze dag ook ruimte voor de jeugdleden. Zij kregen een speciale volleybaltraining. Daarna was er voor de jeugd een disco. Het avondprogramma voor alle leden en oud leden was een druk bezocht feest met het thema ‘foute party’. Iedereen was verkleed en de opkomst van oud-leden was groot. Dit geeft ook de betrokkenheid aan van de bijzonder band die de oud-leden nog steeds met Toesj hebben.

In het bijzonder werden de drie oprichters van Toesj in het zonnetje gezet. Johan Kip, Christ van Bussel en Ed Jordense. Deze drie besloten in 1972 een volleybalclub op te richten omdat er in het winter seizoen niet gevoetbald kon worden. Hoe bijzonder dat 50 jaar na dato Toesj er nog steeds is voor iedereen die wil volleyballen. De drie oprichters kregen uit handen van Petri te Dorsthorst (50 jaar lid) en Lydia Slebus (49 jaar lid) een mooie staander met het logo van Toesj als dank voor hun inzet. De drie oprichters mochten ook een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt doek onthullen.

Een speciaal moment was er voor Rob van Koetsveld met zijn partner Setske. Rob op hoge leeftijd nog steeds actief als coach van dames 1. Toesj kan terug kijken op een hele geslaagde dag met vele mooi herinneringen die weer zijn gedeeld. Op naar het volgende lustrum!

De drie oprichters vereeuwigd op het doek.

Uitgelicht

Digitale krant