Veel belangstelling voor toekomst van Zetten.
Veel belangstelling voor toekomst van Zetten. Foto: Zicht op Zetten

Bomvol HPC praat mee over toekomst Zetten

Algemeen

ZETTEN - Een bomvol HPC met ruim 150 bezoekers praatte donderdagavond mee over de toekomst van Zetten. De avond was georganiseerd door Zicht op Zetten en werd geleid door Gijs Beekhuizen (rector HPC).

De bestuursleden van Zicht op Zetten informeerden de aanwezigen over de plannen van het dorp. Marc Jansen zoemde in over de te verwachten bouw van ongeveer 1200-1500 woningen in het gebied Zetten/Herveld/Andelst. De drie dorpen trekken daarbij gezamenlijk op. Volgend jaar worden door de politiek al de eerste stappen gezet. De opmerkingen vanuit de zaal: behoud open karakter van dorp, denk aan jongeren, goede ontsluiting en waar komen al die huizen.

Guido Scholtes gaf informatie over de ontwikkeling van de bouw van de nieuwe Wanmolen. Door vertraging staan sloop en bouw nu gepland in 2024 en 2025. In het gebouw (ontmoetingscentrum) komen vooralsnog sport, bibliotheek en de eerste lijnszorg (huisartsen en apotheek). Bij de sessie na de pauze kwamen twee speerpunten bovendrijven: parkeren en vrijwilligers.

Marga Hagenaar (Dorpshart) sprak onder meer over een veilig dorp, en vroeg aandacht voor de enquête om de grote bus (lijn 35) uit het centrum te halen. Cees van den Berg (Wizet) hield een gloedvol betoog voor Zetten als een vitaal en groeiend winkelcentrum. Voorzitter Marga Hagenaar blikte voldaan terug: ,,De opkomst heeft alle verwachtingen overtroffen, het blijkt dat deze onderwerpen sterk leven. We willen graag vaker en meer contact met de bewoners, dat is ook onze doelstelling.’’ Het plan is om een digitale nieuwsbrief in het leven te roepen om op die die manier informatie door te geven.
Wie een nieuwsbrief wil ontvangen, kan dat melden bij DorpshartZetten@gmail.com. Er liggen bij Dierenspeciaalzaak Aalbers en De Vleeschhouwerij ook formulieren, die men kan invullen en achterlaten in de daar aanwezige ‘brievenbus’.

Uitgelicht

Digitale krant
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief