Samen bewegen tijdens het behandeltraject.
Samen bewegen tijdens het behandeltraject. Foto: Noël Keijsers

Informatieavond Bewegen bij kanker

Algemeen

 ELST - “Hier ben je met mensen die allemaal vooruit willen. Het gaat er niet om wat je niet kunt maar om wat je vandaag wél kunt.’’  Aldus een deelnemer van Rcvry Run, een stichting die loop- en krachttraining op maat in de buitenlucht organiseert voor vrouwen met borstkanker

Het klinkt misschien tegenstrijdig: je inspannen in een periode dat je al kwetsbaar en moe bent. Tot voor kort was het advies bij kanker dat je rustig aan moest doen. Het wordt steeds duidelijker uit ervaring én onderzoek dat bewegen bij kanker helpt om allerlei klachten van de ziekte en de behandeling te verlichten. Op 7 oktober verzorgt Scatt / Fysiotherapie De Aam samen met Rcvry Run een avond over bewegen en sporten bij en na kanker. We nodigen mensen die met kanker te maken hebben (gehad) en begeleidende professionals van harte uit.

Tijdens deze avond delen we kennis en ervaringen over bewegen tijdens en na kanker vanuit verschillende perspectieven in een interactief programma.

De run is van 19.00 – 21.00 uur vanaf Scatt / Fysiotherapie de Aam, Platinaweg 15 in Elst. Aanmelden en/of vragen: Stuur een mail naar info@rcvryrun.nl. “Er is plek voor maximaal 50 personen. Indien vol, plaatsen we u op de reservelijst.” 

Uitgelicht

Digitale krant