Vliegenzwam.
Vliegenzwam. Foto: Herman Hendriks

Paddenstoelenwandeling in Hemmen

Algemeen

HEMMEN - Op donderdag 6 oktober om 14:00 uur verzorgt IVN RijnWaal een circa twee uur durende paddenstoelen wandeling in Hemmen. De excursie start vanaf de Hervormde kerk op het Marktplein in Hemmen en wordt geleid door natuurgids Piet Broekhof (mobiel 06 44149876).

Wat kunnen we na deze, redelijk natte zomer verwachten? Zullen de verschillende soorten zich weer laten zien? Wat is hun groeiwijze, wat is hun functie en hoe verspreiden ze zich?

Paddenstoelen zijn er in vele vormen, kleuren en geuren. Soms zijn het ‘vijanden’ en vallen ze levende bomen aan, dan weer zijn het ‘vrienden’ en werken samen met andere organismen, maar meestal zijn het ‘vuilnismannen’ en ruimen ze dood materiaal op. Er valt in ieder geval veel te zien aan en veel te vertellen over paddenstoelen. Gezien de vochtige weersomstandigheden van de laatste tijd kunnen we rekenen op voldoende paddenstoelen in deze prachtige bosrijke omgeving.

Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet. Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer informatie over IVN RijnWaal staat op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.

Uitgelicht

Digitale krant