Egel in de tuin.
Egel in de tuin. Foto: CNME Hemmen

Lezing over egels bij CNME Hemmen

Algemeen

Lezing over egels en egeltjes.

Rob Schenkelaars is werkzaam bij het Informatiepunt van de Stichting Roofvogels, Uilen en Egelopvang in Kapel Avezaath. Hij houdt zaterdag 15 oktober van 13.30-15.00 uur een lezing over egels en egeltjes in dorpshuis ‘De Oude School’ aan het Kerkplein 4 in Hemmen.

Rob heeft hier al vele jaren ervaring en gaat ons allerlei wetenswaardigheden over de egels vertellen. Wat komt er zoal aan de orde?

Allerlei  nuttige tips over:Hoe zie je of een egeltje gezond is of niet? Over wormen en parasieten. Over longworm. Over jonge egels / Wat is klein en wat niet? Over jonge egels en hun eerste winter. Zin en onzin over de winterslaap?

“Op internet is zoveel zin en onzin te vinden over egels en winterslaap, dat ik mijn mening hier met jullie wil delen. Wat ik weet van die winterslaap, is niet uit de boeken of van internet, maar uit dertig jaar ervaring met het opvangen van egels.”

Toegang: 5 euro, contant te betalen (geen pin!) “We vinden het prettig als u zich van te voren aanmeldt op info@cnmehemmen.nl. Het maken van een egelhuis bewaren we voor een ander moment.”

Uitgelicht

Digitale krant