Met elektrische rolstoel door handygate. (foto: H. Dijkstra)
Met elektrische rolstoel door handygate. (foto: H. Dijkstra) Foto: H. Dijkstra

Wandelpaden voor vierwielers

Algemeen

HEMMEN - Het prachtige netwerk van wandelpaden in Hemmen en Zetten was niet tot nauwelijks te gebruiken door vierwielers: (elektrische) rolstoelen, scootmobiels, kinderwagens, rollators, enzovoort. 

Zo waren de vele bruggetjes te hoog en zijn er ontoegankelijke hekken geplaatst. De barrière van de hekken bleek geslecht te kunnen worden door het vervangen van een hek door een handygate. Bij de vorige editie van OverbetuweDoet is een bedrag van 1284,50 euro opgehaald via cheques. Daarvan is een handygate geplaatst aan de hoofdingang bij de nonnenbrug in Hemmen. Ook zijn alle bruggetjes van het wandelgebied voorzien van een oprit en een afrit en zijn er mooie houten banken geplaatst voor mensen die slecht ter been zijn.

In oktober houdt de werkgroep via OverbetuweDoet een nieuwe inzameling, bedoeld om op meer plekken handygates te kunnen plaatsen. Zodat vierwielers niet alleen kunnen wandelen rond de kom van Hemmen, maar er een langere aansluitende wandeltocht kan worden gemaakt. Als u ideeën heeft, waar een handygate gewenst zou zijn, is uw suggestie welkom bij de werkgroep 06 44539131.

Uitgelicht

Digitale krant
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief