Eldense Blauwe, een van de zeldzame landbouwgewassen die in Park Lingezegen verbouwd wordt. (foto: Ivo Hutten)
Eldense Blauwe, een van de zeldzame landbouwgewassen die in Park Lingezegen verbouwd wordt. (foto: Ivo Hutten) Foto: Ivo Hutten

Fiets mee langs producenten van (H)eerlijk Lingezegen!

Algemeen

BETUWE - Maak op 1 oktober kennis met lokale voedselproducenten uit Park Lingezegen tijdens de Heerlijk Lingezegen fietstocht. Er is een noordelijke en een zuidelijke route die tezamen 34 kilometer lang is maar ook  als 2 afzonderlijke routes van ca 17 km gefietst kan worden. 

Langs de route staan op verschillende plekken lokale voedselproducenten die je graag van alles vertellen over hun producten. U kunt ze herkennen aan de banner!

Levend Erfgoed

Nederlandse Landgeiten, Eldense Blauwe, Emmer. Zomaar een greep uit de bijzondere rassen die gebruikt worden door voedselproducenten uit Park Lingezegen die werken met oude landbouw- en veerassen. Het zijn namen die je niet vaak zal horen, maar die allemaal onderdeel zijn van het levend erfgoed van de regio.

Fietsen langs product en producent

Op 1 oktober kan je kennis maken met deze bijzondere producten uit de regio. ’s Middags kan je op de fiets een unieke tocht fietsen die je voert langs product en producent. Kom op de Doornik Natuurakkers meer te weten over hoe met aandacht voor de natuur bijzondere graanrassen verbouwd worden. Of ga langs bij de landgeiten en ontdek hoe zij bijdragen aan het landschap en welke producten ze leveren! 

De lokale producenten zijn op zaterdag 1 oktober van  13:00 tot 15.30 uur aanwezig op verschillende punten langs de route. De locaties zijn te herkennen aan de banner.

Praktische informatie

U kunt de tocht zelfstandig fietsen met behulp van een routebeschrijving. De routekaarten zijn verkrijgbaar bij Landerij De Park en Restaurant Stroom. Of je kan de routebeschrijving hier downloaden vanaf www.parklingezegen.nl. 

Uitgelicht

Digitale krant