Veur Lent.
Veur Lent. Foto: Herman Hendriks

Natuurwandeling door de uiterwaarden van Lent

Algemeen

LENT - Op zondag 2 oktober om 14:00 uur houdt IVN RijnWaal een circa twee uur durende natuurwandeling in de uiterwaarden bij Lent. De excursie start vanaf de Dorpsschuur Lent Oosterhoutsedijk 29 in Nijmegen en wordt geleid door natuurgids Gijsbert Peelen, 06 10864179.

In de uiterwaarden bij Lent is in de laatste tijd een natuur- en wandelgebied ontstaan naast een nieuw gegraven nevengeul van de Waal. Hiervoor was een groot deel van de bestaande bodem verzet en was de aanwezige flora zo goed als verdwenen.
Nieuwe flora heeft zich de inmiddels kunnen vestigen. Bij de juli-excursie bleek dat er een groot aantal van plantensoorten stonden, maar hoe is dat nu, na deze droge zomer? “Tijdens deze excursie hebben wij oog voor wat er zoal groeit en bloeit en proberen we de ontwikkelingen in de natuur en de reacties van de natuur daarop te volgen en mogelijk te duiden.” Informatie en aanmelden bij de gids.
Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet. Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer informatie over IVN RijnWaal staat op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.

Uitgelicht

Digitale krant