Krijg de Kleertjes ruilpunt Elst.
Krijg de Kleertjes ruilpunt Elst. Foto: Amanda Mens

Krijg de Kleertjes ruilpunt Elst zoekt vrijwilligers en sponsors

Algemeen

ELST - Het Krijg de Kleertjes ruilpunt in Elst zoekt nieuwe vrijwilligers. Het ruilpunt, waar gratis kinderkleding en kleding voor volwassen geruild kan worden, wordt gerund door vrijwilligers.  

Er is veel behoefte aan het ruilen van kleding. De bezoekersaantallen nemen toe en er komen ook steeds nieuwe ruilers bij. Het ruilpunt is nu geopend dinsdag tot en met donderdag van 09.00-12.00 uur. De vrijdagochtend is komen te vervallen door gebrek aan vrijwilligers. Amanda vertelt: “Een aantal vrijwilligers heeft door de werkervaring die ze hebben opgedaan op het ruilpunt de overstap kunnen maken naar een betaalde baan. Dat is mooi om te zien. Graag zouden we de vrijdagochtend weer open willen, maar nu gaat dat helaas niet omdat we handen te kort komen.”

Vrijwilligers kunnen flexibele tijden werken, een ochtend is drie uurtjes, maar minder werken kan ook. Amanda: “We zoeken nu vrijwilligers voor de donderdag- en vrijdagochtend, maar een paar uurtjes in de week of maand werken, kan ook. We zijn een gezellig team en als vrijwilliger zie je als eerste welke kleding er binnenkomt, soms zie je ook iets leuks voor jezelf.”

Sponsoren

Het ruilpunt ontvangt geen subsidie van de gemeente en toegang is gratis. Amanda: “De vrijwilligers verzetten heel veel werk, waar andere mensen weer mee zijn geholpen. Om hen eens in het zonnetje te zetten zoeken we sponsoren voor een kerstpresentje of teamuitjes.”

“Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk bij Krijg de Kleertjes in Elst of wil je het ruilpunt sponsoren, neem dan contact op met Amanda via email: krijgdekleertjeselst@gmail.com.”

Uitgelicht

Digitale krant