Logo gemeentenieuwsonline.nl
Bewegwijzering Wegen met Zegen. (foto: Just Bennis)
Bewegwijzering Wegen met Zegen. (foto: Just Bennis) (Foto: Just Bennis)

Wegen met Zegen, samen wandelen

OVERBETUWE - U heeft er in deze krant vast al eerder iets over gelezen. Sinds mei is de eerste pelgrimsroute door de Overbetuwe een feit: Wegen met Zegen, een route van 155 km door het Betuwse landschap, bestaande uit elf etappes. 

Een pelgrimstocht biedt je de mogelijkheid om stil te staan bij wat belangrijk is in je leven, of om je hoofd en hart leeg te maken en dan te vullen met wat waardevol is voor jou en hen wie je lief zijn.

De regionale werkgroep VIS, (Verdiepen, Inspireren en Samenkomen) organiseert deze tocht nu in groepsverband. Elke eerste zaterdag van de maand lopen we een etappe, vanaf 1 oktober tot en met zaterdag 5 augustus 2023. U kunt elke keer beslissen of u mee wilt lopen.

Op zaterdag 1 oktober zal in de Antonius van Paduakerk in Nijmegen, voorafgaande aan de eerste etappe van 11 km, de officiële startceremonie die bij deze pelgrimstocht hoort, plaatsvinden. Een uniek moment! Op andere etappes zal op een aantal plekken nog een korte ceremonie of overdenking zijn en is er de mogelijkheid om enkele kerken en kapellen te bezichtigen die speciaal worden opengesteld.

“Als u zin hebt om op 1 oktober mee te lopen, meld u dan uiterlijk 29 september aan bij Just Bennis via justbennis@gmail.com, lid Werkgroep Wegen met Zegen en uw gids. Hij stuurt u dan een mail met daarin alle informatie over verzameltijd, -plaats en vervoer naar de startlocatie van de etappe. Als u zich voor deze eerste etappe aanmeldt, ontvangt u ook het bijbehorende wandelboekje tegen het gereduceerde tarief van vijftien euro.” Zie ook: www.gele-boekje.nl.

Meer berichten