The Hook tijdens Het Open Podium in 2019.
The Hook tijdens Het Open Podium in 2019. Foto: PR

Het Open Podium Elst definitief van agenda

Algemeen

ELST - Het culturele seizoen is alweer een tijdje aan de gang. Zoals gewoonlijk zou op de laatste vrijdag van deze maand, 30 september, ook het Open Podium Elst beginnen aan het seizoen 2022-2023. De organisatie van deze activiteit heeft echter besloten om het maandelijkse muzikale evenement definitief van de agenda af te halen.

De organisatie heeft augustus dit jaar het besluit genomen om te stoppen met het Open Podium Elst. Een initiatief dat in 1997 is ontstaan door Elstenaar Tonny Dulos, José de Bresser en Frans Peters, eigenaar van het Elster Café Vogue, tegenwoordig Bij Tante geheten, aan de Stationsstraat.

Tot 2006 vond het Open Podium daar plaats om daarna via Het Kokkeland, het zaaltje van Ristorante L’Italiano en tenslotte in zalencentrum Onder de Toren aan de Sint-Maartenstraat terecht te komen.
“Gezien de geringe publieke opkomst voor de coronatijd en de verder dalende belangstelling van bezoekers na de coronaperiode hebben wij overleg gehad over de voortzetting van de activiteit. Daaruit blijkt dat wij beter met het Open Podium kunnen stoppen”, legt Hans Kemperman uit. Hij was de afgelopen seizoenen samen met Tonny Dulos en Sandra Evers de stuwende kracht achter deze activiteit.
“Het Open Podium draait ook al een tijdje met een kleine bezetting. Het is best moeilijk om aan vrijwilligers te komen die eens per maand hun steentje hieraan willen bijdragen. Vandaar deze beslissing. Het is ontzettend jammer”, aldus Dulos.
Na 25 jaar komt er dus een einde aan een muzikale activiteit in Elst.

Uitgelicht

Digitale krant
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief