Bachkoor Nijmegen geeft concert in Elst

Algemeen

ELST - Het Bachkoor Nijmegen komt op 23 oktober met Dona nobis pacem, een concert voor koor en orgel naar Grote Kerk Elst, aanvang 15.00 uur. De toegangsprijs is twintif euro (onder 18 jaar gratis), verkrijgbaar via www.bachkoor-nijmegen.nl

Werken van Brahms, J.S. Bach en Duruflé worden onder leiding van Rob Vermeulen ten gehore gebracht. Solisten zijn Rosina Fabius (mezzosopraan), Tobias Bethlehem (bas), Guus Fabius (cello) en Dirk Luijmes (orgel).

Het Bachkoor Nijmegen begint het concertjaar op een prachtige locatie in een sfeer van hoop en vertrouwen.  Uitgevoerd worden de volgende werken:
Het Requiem (1947) van Maurice Duruflé (1902-1975). Dit ingetogen maar expressieve Requiem met ook Gregoriaanse melodieën is één van de weinige stukken die de componist zo geslaagd vond dat hij het nu eens niet verscheurde. Het straalt eerder berusting uit en een ‘Dies irae’ ontbreekt dan ook.

Het ‘Geistliches Lied’ (1856/1864) van Johannes Brahms (1833-1897). Perfectionist als ook hij was, vond hij het laatste deel met de ‘Amens’ het meest geslaagd. Het koor voert dit werk mede ter herdenking van zijn 125ste sterfjaar uit.

Het ‘Dona nobis pacem’ uit  de Hohe Messe (1749) van Johann Sebastian Bach: een bede om vrede. Bach voltooide dit werk  kort voor zijn dood (ook hij was een strenge revisor van zijn eigen werk)  maar heeft het zelf nooit uitgevoerd.

Uitgelicht

Digitale krant
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief